Om Lesekloden

Hei, jeg heter Simen.

Det er jeg som lager Lesekloden.

Spørsmål? Send meg en melding på Facebook

Jeg er en 34 år gammel lærer bosatt i Oslo som brenner for begynneropplæring, lek og digitale ferdigheter i skolen.

Lesekloden er hobbyprosjektet mitt ved siden av full jobb, og er i bruk av titusenvis av lærere og elever i hele Norge. Her legger jeg ut gratis materiell, både arbeidsark, verktøy til digital tavle, temasider med lettleste lesetekster og engasjerende digitale spill. Målet mitt er å bidra til at flere elever opplever skoledager fylt med lekende læring, og at alle de flinke pedagogene som jobber i skolen skal få mer tid til å hjelpe med både faglige og sosiale utfordringer.

Lesekloden har 3 viktige prinsipper:

  1. Lesekloden skal spare lærere for tid.
    Her finner du ferdige arbeidsark, verktøy og temasider, men uten tidstyver som reklame, nyhetsbrev og salg du må følge med på.
  2. Lesekloden skal være like lett å bruke for både voksne og barn.
    Barn som bruker siden trenger bare å huske regelen "Trykk på den grønne knappen", og trenger aldri å huske brukernavn eller passord for å bruke nettsiden.
  3. Lesekloden skal være en nyttig side på både digital tavle, PC og nettbrett.
    Dette krever mye arbeid og vanskelig programmering, men det er viktig for meg at Lesekloden er et komplett verktøy for både enkeltpedagoger, skoler og for de som bruker Lesekloden hjemmefra.

Liker du innholdet på Lesekloden?

Lesekloden koster både tid og penger å holde online, og utgiftene er mye høyere enn inntektene.

I 2023 er målet mitt at 1% av skoler og lærere som bruker Lesekloden støtter nettsidene via et månedsmedlemsskap, eller vippser en kopp kaffe i ny og ne.

Det hadde gjort det mulig for meg å fokusere enda mer tid og krefter på å utvikle Lesekloden til produktet som både lærere og elever fortjener.

Bilde av Simen